Κέντρο Εναλλακτικών Θεραπείων


Σε μια εποχή γρήγορων ταχυτήτων και έντονης πίεσης η Mystic Neverland έρχεται να προσφέρει στον διψασμένο σύγχρονο άνθρωπο την δυνατότητα να ανακαλύψει το χαμένο του εαυτό και να τον ακολουθήσει.. Να αποφορτίστει από ότι τον κρατά μακρυά από τις ρίζες του. Να καλύψει την πραγματική του ανάγκη για γαλήνη, ηρεμία, τόνωση, ευεξία και αναζωογόνηση.


Παροχές Σωματικής, Ψυχικής & Πνευματικής Θεραπείας & Αναζωογόνησης Mystic Neverland :


- Ατομικές Συνεδρίες Εναλλακτικών Θεραπειών

- Ατομικές Συνεδρίες Θεραπευτικής & Ολιστικής Μάλαξης

- Ολοκληρωμένα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Παραδοσιακού Ουσούι Ρείκι Ρυόχο

- Εκπαιδευτικά & Βιωματικά Σεμινάρια Σωματικής, Ψυχικής & Πνευματικής Αφύπνισης & Επίγνωσης

- Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού & Δραματοθεραπείας

- Διαλογισμό

- Εναλλακτική Γυμναστική

- Προγράμματα Σωματικής & Πνευματικής Ευεξίας & Αποτοξίνωσης

- Εναλλακτική Τοξοβολία - Archery Yoga

- Scuba Diving Yoga

- SUP Yoga, Pilates & Qi Gong

- Εναλλακτικό Τουρισμό


Mystic Neverland Reiki Academy Meditation & Health Center

Πειραιάς - Γλυφάδα - Κερατσίνι - Κύθνος - Σπέτσες - Κέα


Λίγα λόγια για την ομάδα μας :


Τίποτα δεν θα λειτουργούσε χωρίς τη δυναμική μιας ομάδας, νέοι άνθρωποι με :


´ Όραμα

´ Δύναμη

´ Πίστη στις δυνατότητες του ανθρώπου

´ Θέληση

´ Μάχημοι

´ Θάρρος

´ Σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη & όλα τα έμβια όντα

´ Εξειδίκευση
&
πολυετή εμπειρία στο χώρο των εναλλακτικών θεραπειών Ελλάδα & Εξωτερικά

´ Ακτιβιστές

´ Με εθελοντική δράση

Θεραπευτές ετερόκλητων κατευθύσεων με τελείως διαφορετικές αφετηρίες αλλά με κοινό Όραμα ... ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ... και σύνθημα Να είσαι Απλός, να είσαι Φυσικός, να είσαι Εσύ... ενωθήκαμε πριν 9 χρόνια κάτω από τη στέγη του Mystic Neverland Reiki Academy Meditation & Health Center με σκόπο την Πνευματική, Ψυχική & Σωματική Υγεία & Ευεξία όλων.


Η ομάδα της Mystic Neverland πέρα των εναλλακτικών δραστηριοτήτων έχει ενεργή δράση στο κομμάτι του εθελοντισμού και της χορηγίας σε άτομα με εκφυλιστικές & ανίατες νόσους, ΑΜΕΑ καθώς επίσης και σε ζωοφιλικούς συλλόγους.


Στην έδρα της Mystic Neverland στον Πειραία, λειτουργεί η πρώτη εθελοντική Κλινική Ρέικι.


Καθημερινά με αξιοπιστία, αυθεντικότητα , εμπειρία & δύναμη προσφέρει στον κόσμο για εννιά συνεχόμενα έτη υπηρεσίες που καλύπτουν την άμεση ανάγκη του για υγεία, ευεξία , αναζωογόννηση & ισορροπία


Εμπειρία / Συνεργάτες :

P& G (Μασάζ & γιόγκα στο ανθρώπινο δυναμικό της)


´Ionian Sailing, Cyclades yatching, A1 yatchs (Εναλλακτικός τουρισμός)


´ Almyra Kythnos (Season Retreat)


´ Ξενοδοχεία Αττικής (Savoy,Theoxenia, Poseidon)


´ Παράρτημα Σπέτσες (συνεργασία με Vrelos Beach & Παράδεισος)


Έχουμε εντάξει προγράμματα και παροχές της M.N. στις ανωτέρω εταιρίες όπως


Διαλογισμός,Γιόγκα Ρέικι,Μασάζ,Sup & Kayak


Εθελοντική Δράση
:

´ ΠΙΚΠΑ ΒΟΥΛΑΣ
(workshop, retreats,therapies)

´ Κατασκηνώσεις ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ

´ Make a Wish
(
εθελοντική δράση / χορηγία)

´ Ορφανοτροφείο Μέλισα (χορηγία)


Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

H Mystic Neverland Reiki Academhy συναντά το Men's Well Being Club1.   Traditional Thai Oil Massage with Essences AromatherapyΤο traditional thai oil massage είναι βασισμένο στην αρχαία ταϊλανδέζικη μάλαξη.

    Χαλαρώνει, ευθυγραμμίζει και ανακουφίζει το σώμα από πόνους και εντάσεις με βαθιές πιέσεις κατά μήκος των ενεργειακών γραμμών καθώς χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό πολλών και διαφορετικών τεχνικών, όπως διατάσεις, πιέσεις βελονιστικών ή ρεφλεξολογικών σημείων, πιέσεις σε ενεργειακά κέντρα και κανάλια.

    Το μασάζ συντελεί στη μείωση της έντασης και του στρες, βοηθάει στην απελευθέρωση του ενεργειακού μπλοκαρίσματος και της στασιμότητας, βελτιώνει τη στάση του σώματος και ανακουφίζει από μυοσκελετικά προβλήματα. Τα αποτελέσματα που επιτυγχάνονται μέσα από αυτή τη μέθοδο είναι  θεραπεία μακροχρόνιων τραυματισμών και μυϊκών πόνων, καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και της ενέργειας, μείωση της έντασης και του στρες.Thai Foot Massage 

Οι ρίζες του Thai Foot Massage προέρχονται από την Κίνα.

Εξελίχθηκε στην Ταϊλάνδη, απ’ όπου και πήρε το όνομα, 


Εμπεριέχει στοιχεία από διάφορες τεχνικές μάλαξης σε όλο το πόδι (δακτυλοπιέσεις & ειδικά ξυλάκια) και στοιχεία από τη γιόγκα. Όλα αυτά -μαζί με ιδιαίτερες κινήσεις- ενεργοποιούν τα εσωτερικά όργανα και αυτά με τη σειρά τους βοηθούν τον άνθρωπο να διατηρείται σε καλή κατάσταση υγείας και ευεξίας. Βοηθάει στη βαθιά χαλάρωση, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και ενεργοποιεί τα κέντρα στο σώμα που απευθύνονται στο σωματικό και στο νοητικό επίπεδο. Η ταϋλανδέζική μάλαξη στα πόδια πραγματοποιείται με αιθέρια έλαια.


Αρωματοθεραπεία

     Ο όρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1920 από τον Γάλλο χημικό Gatterfose, ο οποίος ερευνούσε τις θεραπευτικές ιδιότητες των ελαίων.

Βέβαια οι ιδιότητες των φυτών ανακαλύφθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από πολύ νωρίς. Έτσι, χρήση αρωματικών και αιθέριων ελαίων συναντάμε σε διάφορους πολιτισμούς ανά τους αιώνες κι αυτό φαίνεται στα διάφορα μυροδοχεία που έχουν ανακαλυφθεί κατά καιρούς.

     Αρωματοθεραπεία είναι η χρήση ελαίων που παράγονται από φυτά με θεραπευτικές ιδιότητες (βότανα), με σκοπό τη βελτίωση της σωματικής και ψυχολογικής ευεξίας, τη βελτίωση της διάθεσης και γενικά την εναρμόνιση ψυχής, σώματος και εξωτερικού περιβάλλοντος. Τα αιθέρια έλαια βοηθήσουν στη μείωση του στρες και της έντασης, προσφέρουν αναζωογόνηση, αυξάνουν τη σωματική αντοχή, εξισορροπούν τα συναισθήματα και αυξάνουν τη νοητική διαύγεια δρώντας με απόλυτα φυσικό τρόπο που δεν παραβιάζει τις ανοχές, ούτε διαστρέφει τις ανάγκες του οργανισμού μας.


Πιεσοθεραπεία

Με την πιεσοθεραπεία  ασκούμενος προσφέρει μια πολυδιάστατη θεραπεία. Οι τεχνικές εφαρμόζονται κυρίως στα πόδια , στα χέρια και στο κεφάλι, όπου  υπάρχουν αντανακλαστικά  τα οποία αντιστοιχούν στα εσωτερικά όργανα, αδένες, σπονδυλική στήλη, στα μέλη του σώματος,  αλλά και στα σημεία της ενεργειακής  ανατομίας/μεσημβρινούς. Με αποτέλεσμα να διαλύονται τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα και η αρμονία να αποκαθιστάται σε όλα τα συστήματα του σώματος, στη ψυχολογία και στο νου.  Με την πιεσοθεραπεία επιτυχάνουμε ενεργοπίεση της κυκλοφορίας του αίματος καθώς και την εξισορρόπηση του νευρικού και ορμονικού συστήματος & χαλάρωση των σκελετικών μυών.

2.   Reiki


Το Ρέικι είναι ένα ολιστικό θεραπευτικό σύστημα που κατάγεται από την Ιαπωνία και έχει ευεργετικά αποτελέσματα όπως σωματική ευεξία, νοητική ηρεμία, χαλάρωση, εξάλειψη του άγχους και της ανησυχίας, ανάπτυξης θετικών συναισθημάτων και θετικών σκέψεων, τα οποία όλα συντελούν στην υγεία του σώματος, του νου και του πνεύματος.

Είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιεί το άγγιγμα των χεριών για να διοχετεύσει την πνευματική ενέργεια που υπάρχει στο σύμπαν. Η μέθοδος Ρέικι είναι πολύ απλή στην εφαρμογή της και πολύ αποτελεσματική.  Λειτουργεί σε κυτταρικό επίπεδο, επιταχύνοντας την αναζωογόνηση και την ανανέωση.Το Ρέικι προσφέρει:

Φυσική αποτοξίνωση, ευεξία & ζωτικότητα.

Ανακούφιση του πόνου, ενίσχυση φυσικών λειτουργιών του σώματος.

Ισορροπία & νοητική διαύγεια, ξεκούραση, αναζωογόνηση & βαθιά χαλάρωση.

Μείωση – Εξαφάνιση αρνητικών παρενεργειών των φαρμάκων

Ενίσχυση για την απολλαγή από το στρές και το άγχος.

Καθαρισμό από το θυμό, τις ενοχές & τις φοβίες

Ενίσχυση & αύξηση της αυτοπεποίθησης.Πως λειτουργεί το Ρέικι

       Το Ρέικι εισέρχεται από την κορυφή του κεφαλιού του διοχετευτή Ρέικι, περνάει από το σώμα και βγαίνοντας μέσα από τα χέρια του με το άγγιγμα ρέει μέσα στο σώμα και την αυρά του δέκτη, αποκαθιστώντας τα μπλοκαρίσματα της ενέργειας όπου αυτά υπάρχουν.

      Αυτό που συνήθως αισθάνεται κάποιος είναι το αποτέλεσμα στα χέρια του, όπου νιώθει ένα ελαφρό μυρμήγκιασμα, ένα αίσθημα ζέστης ή κρύου.

      Όταν κάποιος αντιλαμβάνεται οπτικά αυτή τη λειτουργία, μπορεί να δει μία δέσμη φωτός να εισέρχεται από την κορυφή του κεφαλιού και να διοχετεύεται στο σώμα και την αύρα του ατόμου, το οποίο μπορεί να κατευθύνει την ενέργεια να βγεί από τα χέρια, αλλά και από τα πόδια, τα μάτια, το στόμα.

      Επειδή ακριβώς ο διοχετευτής Ρέικι είναι ένας αγωγός της πνευματικής συμπαντικής ενέργειας, δεν δίνει την ατομική ζωτική του ενέργεια και έτσι δεν έχει συμπτώματα εξάντλησης ή πιθανότητας να μαγνητίσει κάτι από το δέκτη.   

       Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση ενίσχυσης του εγώ του διοχετευτή Ρέικι ή της πεποίθησης ότι είναι ο θεραπευτής, αφού λειτουργεί απλά ως κανάλι ενέργειας. Ακριβώς γι’αυτό, ο διοχετευτής Ρέικι δίνοντας μία αγωγή Ρέικι, αισθάνεται να αυξάνεται και η δική του ενέργεια, δημιουργώντας του αισθήματα αγάπης και ευχαρίστησης.

      Η ενέργεια που διοχετεύεται στον δέκτη Ρέικι, είναι πάντα ωφέλιμη και λειτουργεί με εποικοδομητικό τρόπο. Το Ρέικι έχει τη δική του «ευφυϊα», θα βρει τα προβληματικά σημεία και θα ρεύσει προς αυτά, θα προσαρμοστεί στις ανάγκες του δέκτη και θα επιφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα για τον δέκτη. Το Ρέικι είναι πάντα βοηθητικό, θα προσαρμοστεί και θα δημιουργήσει το καλύτερο αποτέλεσμα. Μία αγωγή Ρέικι αφήνει αισθήματα σωματικής χαλάρωσης, ηρεμίας και γαλήνης, θετικά συναισθήματα για τον εαυτό μας, τους άλλους και τον κόσμο.

Το Ρέικι δεν αντικαθιστά την κλασσική θεραπεία.

      Το Ρέικι είναι μία ήπια ενεργειακή μέθοδος που δεν αντικαθιστά την συνετή και κατάλληλη χρήση της κλασικής ιατρικής περίθαλψης και ψυχολογικής βοήθειας. Το Ρέικι λειτουργεί συμπληρωματικά και αρμονικά παράλληλα με κάθε ιατρική θεραπεία, φαρμακευτική αγωγή, ψυχολογική θεραπεία ή άλλη εναλλακτική θεραπεία, φαρμακευτική αγωγή, ψυχολογική θεραπεία ή άλλη εναλλακτική θεραπεία και βοηθά στην ανάρρωση, αποκατάσταση και βελτίωση.

Όσοι ασκούν το Ρέικι δεν κάνουν διαγνώσεις και δεν συστήνουν φάρμακα ή άλλες ουσίες. Το Ρέικι είναι μία απλή φυσική ενεργειακή μέθοδος που δημιουργεί τις θετικές προϋποθέσεις για ένα υγιές σώμα και νού.Το Ρέικι δεν είναι θρήσκεια

     Στο Ρέικι δεν υπάρχει κάποιο δόγμα ή κάποια λατρευτική διαδικασία. Δεν υπάρχει  κάτι στο οποίο πρέπει να πιστέψει κανείς για να χρησιμοποιήσει το Ρέικι. Το Ρέικι λειτουργεί ανεξάρτητα από πίστη. Έτσι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εξασκούν το Ρέικι όποια κι αν είναι η θρησκεία τους, η φυλή, η μόρφωση ή κοινωνική τους θέση. Το Ρέικι είναι μία πνευματική μέθοδος που ενώνει τους ανθρώπους ανά τον κόσμο.Πως εφαρμόζεται η μέθοδος Ρέικι

      Μια αγωγή Ρέικι δίνεται σε ένα άτομο που φορώντας όλα του τα ρούχα, είναι ξαπλωμένο σε ένα στρώμα ή σε ένα τραπέζι μασάζ, ή είναι καθιστό. Το άτομο που διοχετεύει το Ρέικι και έχει εκπαιδευτεί τουλάχιστον στον πρώτο βαθμό Ρέικι, ακουμπά απαλά τα χέρια του σε διάφορα σήμεία του σώματος του αποδέκτη όπως στο κεφάλι, την κοιλιά, την πλάτη και σε όποιο άλλο σημείο υπάρχει δυσφορία ή πόνος. Ένα άτομο που έχει εκπαιδευτεί στο Ρέικι μπορεί να δίνει αγωγή Ρέικι στον εαυτό του και στους άλλους.


3.   Καρμικός ΚαθαρισμόςΤι είναι το Κάρμα :Η λέξη Κάρμα είναι σανσκριτική και σημαίνει δράση. Κατά τον Ινδουισμό, το κάρμα αναφέρεται στην έννοια του νόμου της σχέσεως μεταξύ αιτίας και αποτελέσματος, προσδιορίζοντας ότι κάθε πράξη είναι αποτέλεσμα αιτίας του παρελθόντος και ταυτόχρονα αιτία άλλων πράξεων που θα ακολουθήσουν στο μέλλον. Αναφέρεται επίσης στο νόμο της δικαιοσύνης και ισορροπίας.  Είναι ισάξιο με τον νόμο του Νεύτωνα που αποδίδει μια αντίδραση σε κάθε δράση. Όταν σκεφτόμαστε, μιλάμε ή πράτουμε, παρέχουμε την εκκίνηση σε μια δύναμη που θα αντιδράσει ανάλογα. Αυτή η επιστρεφόμενη δύναμη μπορεί να μετασχηματιστεί, να αλλάξει ή να αποκοπεί, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να την αναιρέσουν. Αυτός ο νόμος της δράσης αντίδρασης δεν είναι τιμωρία, αλλά είναι ολοκληρωτικά για την εκπαίδευση και την καλλιέργεια της ατομικής ψυχής. 

Ο νόμος του κάρμα έχει άμεση επίδραση στη ζωή μας και στην πορεία της εξέλιξης μας. Κάθε πράξη μας, κάθε σκέψη ή συναίσθημα είναι απελευθέρωση ενέργειας, η οποία θα επιστρέψει στο σημείο όπου έχει ξεκίνησει.  Η ποιότητα της πράξης είναι αυτή που καθορίζει αν θα βιώσουμε ευχάριστα ή δυσάρεστα αποτελέσματα. Η ίδια μας η ζωή αποτελεί μια σειρά αιτίων που δημιουργείται από εμάς και αποτελεσμάτων που βιώνουμε.  Το κάρμα ακολουθέι τον άνθρωπο κατά τις επιγειές ενσαρκώσεις του. Η εξέλιξη λοιπόν έρχεται σε σχεσή με το πόσο λιγότερο εξάρτηση ο ίδιος με τα δεσμά του κάρμα. Πόσο συνηνειτά είναι ο ίδιος δημιουργός των συνθηκών της ζωής του.

Πολλοί από εμάς απελευθερωθήκαμε από την πηγη συγχρόνως , την στιγμή του μπινγκ μπανγκ. Βροχή από ψυχές αμέτρητες φορές από την αρχική κι οι ψυχές που έρχονται την ίδια στιγμή είναι αδελφές ψυχές. Έχουμε ελευθερία επιλογής και αυτό σημαίνει ότι συλλέγουμε κάρμα. Η συλλογή του καλού και κακού κάρμα αποτελεί, ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε σε κάθε ζωή και να επιλύσουμε το κάθε ένα όσο καλύτερα μπορούμε. Ο στόχος μας είναι να μαθαίνουμε από κάθε εμπειρία και να γινόμαστε καλύτεροι. Είναι μέσω της διαδικασίας του εξαγνισμού που γινόμαστε τέλειο. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε τελικά να επιστρέψουμε στην πηγή.

Είναι προφανές ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει μόνο σε μια ζωή καθώς το κάρμα είναι πολύ. Καθώς συνεχίζουμε μέσα από την άγνοια θεωρούμε τον εαυτό μας ως ξέχωρες οντότητες  και αυτό είναι το ταξίδι της ψευδαίσθησης.  Συνεχίζοντας όχι μόνο χρειαζόμαστε μόνο χρειαζόμαστε μία, αλλά περισσότερες ζωές για να ξεδιαλύνουμε το κάρμα, ίσως εκατοντάδς ή και χιλιάδες. Για να φτάσουμε στο σημείο να γεμίσουμε από αγάπη και συμπόνια, πρέπει να έχουμε έναν νόμο του του κάρμα, έτσι ώστε στο τέλος του ταξιδιού μας η πλήρης αγνότητα να επιτευχθεί. Με την ελεύθερη βούληση αρχίζουμε να κάνουμε λάθη από την πρώτη μας ενσάρκωση, συλλέγοντας κάρμα. Κάνοντας ευεργετικές πράξεις για άλλους επίσης συσσωρεύουμε καλό κάρμα. Από εκείνη τη στιγμή  και μετά θα γεννιόμαστε ξανά και ξανά μαζί με τις αδελφές ψυχές μας και με άλλους. Κάθε ενσάρκωση σβήνεται από τη μνήμη διαφορετικά είναι αδύνατον να συνεχίσουμε  το ταξίδι μας. Δίχως αυτή την ολοκληρωτική αμνησία, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε ενώ ξέρουμε ότι οι αγαπημένοι μας υπήρξαν οι εχθροί μας σε προηγούμενες  ενσαρκώσεις. Μόνο στα μεσοδιαστήματα μεταξύ των ενσαρκώσεων είναι που μπορούμε να γνωρίζουμε ότι κάποια οικογένεια εχθρών που συναντήσαμε σε αυτή την ζωή ήταν καλοί και αγαπημένοι σε αυτή τη ζωή. Σε αυτή την ενδιάμεση κατάσταση είναι που μπορούμε να συγχωρέσουμε τους συγγενείς μας ευκολότερα και να κάνουμε την θεραπευτική μας αναδρομή. Ακόμη και οι αντίπαλοι μας είναι μέσα εξέλιξης για εμάς.

Από την ελληνική μυθολογία, τα ερμητικά κείμενα, τον Ινδουισμό, τον Βουδισμό, τον Ισλαμισμό και τον Χριστιανισμό το κάρμα έχει την ίδια ρίζα, τον ίδιο ειο νόμο που συνδέεται με την άπειρη συμπόνια και αγάπη του Θεού για την πνευματική πρόοδο των πλασμάτων του.Κατηγορίες Κάρμα

1.    Μπούμερανγκ

2.   Οργανικό

3.   ΣυμβολικόΤα ωφέλη του Καρμικού Καθαρισμού :Βαθιά θεραπεία τραυμάτων και οδυνηρών αναμνήσεων

Θεραπεία σεξουαλικής, συναισθηματικής, νοητικής, σωματικής και φυσικής κακομεταχείρησης

Θεραπεία / Βελτίωση σχέσεων με τους γονεις

Θεραπεία / Βελτίωση των σχέσεων σε παρελθόν, παρόν και μέλλον

Θεραεπεία / Βελτίωση τραυμάτων από παραμέληση ή εγκατάλειψη των γονέων στην παιδική μας ηλικία.

Θεραπεία και κάθαρση συναισθημάτων θλίψης και πόνου.

Σταδιακή και ήπια καρμική απελευθέρωση

Ενεργειακός καθαρισμός του γενετικού κώδικα

Συνειδητή επαφή με τον Ανώτερο Εαυτό

Σταδιακή και καρμική απελευθέρωση

Κατανόηση καρμικών μαθημάτων και αιτιών

Απελευθέρωση ενεργειακών μπλοκαρισμάτων του παρελθόντος

Αποκωδικοποίηση της αρνητικότητας από το DNA

Θεραπεία κα Φώτιση του DNA

Ανάπτυξη, εκλέπτυνση και εξύψωση της προσωπικής ενέργειας

Βαθύ άνοιγμα, καθαρισμό και θεραπεία του τσάκρα της καρδιάς

Μετουσίωση φόβων και εμμονών

Βαθία κάθαρση και θεραπεία του εαυτού σε όλα τα επίπεδα.ΟΙ 12 ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΑΡΜΑ

1.    Ο Μεγάλος Νόμος

2.    Ο Νόμος της Δημιουργίας

3.    Ο Νόμος της Εξέλιξης

4.    Ο Νόμος του Εδώ και Τώρα

5.    Ο Νόμος της Αλλαγής

6.    Ο Νόμος της Ταπεινότητας

7.    Ο Νόμος της Υπομονής και της Ανταμοιβής

8.    Ο Νόμος της Αλλαγής

9.    Ο Νόμος της Εστίασης

10. Ο Νόμος της Σύνδεσης

11. Ο Νόμος της Υπευθυνότητας

12. Ο Νόμος της Σημαντικότητας και της Έμπευσης4.   Καθαρισμός & Ενδυνάμωση Αυρικού Πεδίου / Chakra Balancing


Κάθε ζωντανό πλάσμα περιβάλλεται από το δικό του ενεργειακό πεδίο, το οποίο αλληλεπιδρά με το περιβάλλον και όλα τα συναισθανόμενα όντα. Η σύγχρονη επιστήμη έχει αποδείξει πως τα πάντα είναι ενέργεια και το κάθε τι έχει τη δική του ενεργειακή σφραγίδα. Ζούμε μέσα σε ένα ωκεανό ενέργειας, ένα ολογραφικό κόσμο στον οποίο υπάρχουμε όλοι και όλα συνδέονται μεταξύ τους. Η επιστημονική απόδειξη βοηθά αρκετούς στην κατανόηση πως ο καθένας μας επηρεάζει το περιβάλλον του και οτιδήποτε βρίσκεται γύρω του.Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με διάφορα βεβαρυμένα ενεργειακά πεδία όπως για παράδειγμα αυτό του εργασιακού χώρου, της περιοχής που κατοικούμε, ίσως της οικίας όπου μένουμε ή ακόμη και με άλλους ανθρώπους που σκέφτονται ή δρουν με ένα αρνητικό τρόπο. Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους που μπορούν να βαρύνουν το ενεργειακό μας πεδίο και μειώνουν τις αντιστάσεις μας δίνοντας χώρο στους χαμηλούς κραδασμούς.Η προστασία από τις αρνητικές ενέργειες και η ενδυνάμωση των ατόμων είναι ένα βασικό θέμα όχι μόνο στο πνευματικό μονοπάτι αλλά και ως ένας τρόπος πρόληψης για την προστασία των προσωπικών μας ενεργειών.Αυτή την περίοδο εισρέουν στον πλανήτη μας πολύ υψηλές δονήσεις με αποτέλεσμα να απελευθερώνονται οι χαμηλοί κραδασμοί πολύ γρήγορα. Επιπλέον καθώς περνάμε μέσα από την 4η διάσταση τώρα (για τη μετάβασή μας στην 5η) οι σκέψεις και τα συναισθήματα τείνουν να υλοποιούνται πιο άμεσα. Έτσι βιώνουμε τις επιδράσεις τους πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι στα προηγούμενα χρόνια.

Το υλικό σώμα, ο φυσικός οργανισμός μας, βρίσκεται στη ζωή χάρη στην ενέργεια. Ένα πέπλο ενέργειας τον περιβάλει και το διαπερνά σε κάθε κύτταρο. Εκτός από το ορατό σώμα έχουμε ένα αιθερικό σώμα ή αιθερικό διπλό, όπως ονομάζεται, αφού το αιθερικό σώμα είναι ένα δίδυμο αντίτυπο του φυσικού. Είναι ένα αντίτυπο από ενέργεια, ένα ενεργειακό σώμα από χρώματα και φως που περιλαμβάνει πληροφορίες για την υγεία μας και για την ψυχονοητική μας κατάσταση.

Το εξωτερικό περίβλημα αυτού του σώματος ονομάζεται αύρα και η αύρα είναι η ασπίδα μας, το κουκούλι που μας προστατεύει από τις εξωτερικές επιδράσεις.

Τα τσάκρα είναι ενεργειακά κέντρα, σταθμοί ενέργειας που παίρνουν και μεταβολίζουν την ενέργεια και τη διοχετεύουν στους αδένες του σώματος και στο νευρικό σύστημα. «Τσάκρα» είναι σανσκριτική λέξη και σημαίνει «τροχός» καθώς τα τσάκρα μοιάζουν με τροχούς που περιστρέφονται σε διαφορετικές ταχύτητες εκπέμποντας διαφορετικά χρώματα. Είναι τα κύρια όργανα του αιθερικού σώματος και έχουν πολλές λειτουργίες σε όλα τα επίπεδα.

Τα τσάκρα ανοίγουν και κλείνουν σαν λουλούδια, σαν λωτοί. Αν τα τσάκρα είναι ανοιχτά είμαστε και εμείς ανοικτοί, γεμάτοι ενέργεια και αγάπη σε κάθε τομέα της ζωής. Αν κάποιο τσάκρα είναι κλειστό τότε πάσχουμε εκεί και οι αντίστοιχες λειτουργίες του υστερούν.

Υπάρχουν επτά κύρια τσάκρα ή ενεργειακά κέντρα και βρίσκονται παράλληλα στη σπονδυλική στήλη. Εκτός από το πρώτο τσάκρα και το έβδομο, τα τσάκρα εκτείνονται σαν λουλούδια προς τα μπροστά λίγα εκατοστά έξω από το σώμα.

Το πρώτο τσάκρα βρίσκεται στον κόκκυγα και ανοίγει προς τα κάτω. Είναι ένα κόκκινο λουλούδι που περιστρέφεται πολύ αργά καθώς μεταβολίζει την πιο βαριά ενέργεια, τη γήινη. Έχει σχέση με τη γείωση μας, ε την ένωση μας και την λειτουργικότητά μας στη γη, στην κοινωνία και στην οικογένεια μας.

Το έβδομο τσάκρα είναι ένα μεγάλο λουλούδι που βρίσκεται πάνω στην κορυφή του κεφαλιού και περιστρέφεται πολύ γρήγορα καθώς μεταβολίζει την υψηλότερη ενέργεια, την πνευματική. Περιλαμβάνει όλα τα χρώματα με κύριο το βιολετί και το λευκό. Είναι η σύνδεση μας με το σύμπαν.

    Τα τσάκρας και η αύρα είναι μέρη του ενεργειακού σώματος, του αιθερικού διπλού. Εκτός όμως από το αιθερικό σώμα έχουμε κι άλλα σώματα: τα ψυχονοητικά και τα πνευματικά.

Το ψυχικό ή συναισθηματικό σώμα είναι το πεδίο των συναισθημάτων μας, ο συναισθηματικός μας κόσμος. Ονομάζεται επίσης «αστρικό σώμα», αν και ε τον όρο αυτό αναφερόμαστε κυρίως στα κατώτερα επίπεδα του συναισθηματικού σώματος (τα πιο σκούρα και βαριά). Με αυτό το σώμα βιώνουμε χαρά και αγάπη αλλά και ζήλια και θυμό. Είναι ένα σώμα που εκτείνεται έξω από το ενεργειακό και που το περιλαμβάνει. Κάθε ανώτερο σώμα είναι μεγαλύτερο από το προηγούμενο και περιλαμβάνει τα κατώτερα. Επίσης, κάθε ανώτερο σώμα έχει λεπτότερη / υψηλότερη ενέργεια. Το υλικό τρισδιάστατο σώμα, ο βιολογικός οργανισμός, έχει την πιο βαριά και την πιο πυκνή ενέργεια.

Το νοητικό σώμα είναι το σώμα με το οποίο σκεφτόμαστε. Η φαντασία, η λογική, οι ικανότητες, τα στερεότυπα και τα πρότυπα υπάρχουν εδώ. Είναι ο νους μας, ένα μεγάλο σώμα που εκτείνεται έξω από το συναισθηματικό και που το περιλαμβάνει. Στο μοντέρνο πολιτισμό οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αναπτύξει αυτό το σώα, όχι όμως και το συναισθηματικό. Το συναισθηματικό και το νοητικό σώμα είναι στενά συνδεδεμένα καθώς δεν υπάρχει συναίσθημα δίχως κάποια σκέψη από πίσω ή κάποια σκέψη δίχως ένα στοιχειώδες συναισθηματικό υπόβαθρο.

Το ανώτερο νοητικό σώμα ονομάζεται και αιτιατό σώμα, το σώμα στο οποίο βρίσκονται όλες οι αιτίες για τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πράξεις μας.

Το πνευματικό σώμα είναι το σώμα του καθαρού πνεύματος, καθώς η πίστη, η ελπίδα, η εμπιστοσύνη και η ενότητα με τη φύση και το Θείο κατοικούν εδώ.

Έχει την υψηλότερη ενέργεια και η ανάπτυξη του ξυπνά το Θεϊκό στοιχείο μέσα μας.

Ο Ανώτερος Εαυτός είναι η Ψυχή μας, το πραγματικό Εγώ μας, το Αθάνατο Πνεύμα μας. Αποτελεί τον Εσώτερο Εαυτό μας: τη φωνή της συνείδησης. Είναι Καθαρή Αγάπη και Τέλειο Φως.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου