Κέντρο Εναλλακτικών Θεραπείων


Σε μια εποχή γρήγορων ταχυτήτων και έντονης πίεσης η Mystic Neverland έρχεται να προσφέρει στον διψασμένο σύγχρονο άνθρωπο την δυνατότητα να ανακαλύψει το χαμένο του εαυτό και να τον ακολουθήσει.. Να αποφορτίστει από ότι τον κρατά μακρυά από τις ρίζες του. Να καλύψει την πραγματική του ανάγκη για γαλήνη, ηρεμία, τόνωση, ευεξία και αναζωογόνηση.


Παροχές Σωματικής, Ψυχικής & Πνευματικής Θεραπείας & Αναζωογόνησης Mystic Neverland :


- Ατομικές Συνεδρίες Εναλλακτικών Θεραπειών

- Ατομικές Συνεδρίες Θεραπευτικής & Ολιστικής Μάλαξης

- Ολοκληρωμένα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Παραδοσιακού Ουσούι Ρείκι Ρυόχο

- Εκπαιδευτικά & Βιωματικά Σεμινάρια Σωματικής, Ψυχικής & Πνευματικής Αφύπνισης & Επίγνωσης

- Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού & Δραματοθεραπείας

- Διαλογισμό

- Εναλλακτική Γυμναστική

- Προγράμματα Σωματικής & Πνευματικής Ευεξίας & Αποτοξίνωσης

- Εναλλακτική Τοξοβολία - Archery Yoga

- Scuba Diving Yoga

- SUP Yoga, Pilates & Qi Gong

- Εναλλακτικό Τουρισμό


Mystic Neverland Reiki Academy Meditation & Health Center

Πειραιάς - Γλυφάδα - Κερατσίνι - Κύθνος - Σπέτσες - Κέα


Λίγα λόγια για την ομάδα μας :


Τίποτα δεν θα λειτουργούσε χωρίς τη δυναμική μιας ομάδας, νέοι άνθρωποι με :


´ Όραμα

´ Δύναμη

´ Πίστη στις δυνατότητες του ανθρώπου

´ Θέληση

´ Μάχημοι

´ Θάρρος

´ Σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη & όλα τα έμβια όντα

´ Εξειδίκευση
&
πολυετή εμπειρία στο χώρο των εναλλακτικών θεραπειών Ελλάδα & Εξωτερικά

´ Ακτιβιστές

´ Με εθελοντική δράση

Θεραπευτές ετερόκλητων κατευθύσεων με τελείως διαφορετικές αφετηρίες αλλά με κοινό Όραμα ... ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ... και σύνθημα Να είσαι Απλός, να είσαι Φυσικός, να είσαι Εσύ... ενωθήκαμε πριν 9 χρόνια κάτω από τη στέγη του Mystic Neverland Reiki Academy Meditation & Health Center με σκόπο την Πνευματική, Ψυχική & Σωματική Υγεία & Ευεξία όλων.


Η ομάδα της Mystic Neverland πέρα των εναλλακτικών δραστηριοτήτων έχει ενεργή δράση στο κομμάτι του εθελοντισμού και της χορηγίας σε άτομα με εκφυλιστικές & ανίατες νόσους, ΑΜΕΑ καθώς επίσης και σε ζωοφιλικούς συλλόγους.


Στην έδρα της Mystic Neverland στον Πειραία, λειτουργεί η πρώτη εθελοντική Κλινική Ρέικι.


Καθημερινά με αξιοπιστία, αυθεντικότητα , εμπειρία & δύναμη προσφέρει στον κόσμο για εννιά συνεχόμενα έτη υπηρεσίες που καλύπτουν την άμεση ανάγκη του για υγεία, ευεξία , αναζωογόννηση & ισορροπία


Εμπειρία / Συνεργάτες :

P& G (Μασάζ & γιόγκα στο ανθρώπινο δυναμικό της)


´Ionian Sailing, Cyclades yatching, A1 yatchs (Εναλλακτικός τουρισμός)


´ Almyra Kythnos (Season Retreat)


´ Ξενοδοχεία Αττικής (Savoy,Theoxenia, Poseidon)


´ Παράρτημα Σπέτσες (συνεργασία με Vrelos Beach & Παράδεισος)


Έχουμε εντάξει προγράμματα και παροχές της M.N. στις ανωτέρω εταιρίες όπως


Διαλογισμός,Γιόγκα Ρέικι,Μασάζ,Sup & Kayak


Εθελοντική Δράση
:

´ ΠΙΚΠΑ ΒΟΥΛΑΣ
(workshop, retreats,therapies)

´ Κατασκηνώσεις ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ

´ Make a Wish
(
εθελοντική δράση / χορηγία)

´ Ορφανοτροφείο Μέλισα (χορηγία)


Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

Sat Guru Charan


Το Sat Guru Charan είναι ένα είδος ρεφλεξολογίας όπου ο ασκούμενος προσφέρει μια πολυδιάστατη θεραπεία ενώ βρίσκεται σε κατάσταση διαλογισμού. Οι τεχνικές εφαρμόζονται κυρίως στα πόδια , στα χέρια και στο κεφάλι, όπου υπάρχουν ανακλαστικά τα οποία αντιστοιχούν στα εσωτερικά όργανα., αδένες, σπονδυλική στήλη, στα μέλη του σώματος, αλλά και στα σημεία της ενεργειακής ανατομίας. Με αποτέλεσμα να διαλύονται τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα και η αρμονία να αποκαθιστάται σε όλα τα συστήματα του σώματος, στη ψυχολογία και στο νου.

Αυτή η μέθοδος ρεφλεξολογίας βασίζετε στις αρχαίες διδασκαλίες, γνώσεις, πρακτικές διαλογισμού τις Kundalini Yoga που διέδωσε ο Δάσκαλος Yogi Bhajan (διάδοχος του White Tantra Yoga). Στα 36 χρόνια διδασκαλίας Ο Yogi Bhajan έχει αφήσει δύο χάρτες που χρησιμοποιούνται στο Sat Guru Charan.Ο διαλογισμός συνδυάζεται με την γνώση δημιουργώντας ένα σημείο παρατήρησης και ενατένισης που διευρύνει την συνείδηση του θεραπευτή. Ο θεραπευτής αναπτύσσει την ικανότητα του να εξελίσσει την προσοχή του, και κρατώντας μια στάση και πρόθεση φροντίδας και συμπόνιας δίνει την αρχή στην ίαση και την μεταμόρφωση, δημιουργεί μια καινούργια ισορροπία. O Hari Simran Sighn Khalsa, μαθητής του Yogi Bhajan από το 1979, μελέτησε και εφάρμοσε στη πράξη τη κληρονομιά του Δάσκαλου του και ίδρυσε τη σχολή ρεφλεξολογίας Sat Guru Charan.

Ο θεραπευτής Sat Guru Charan χρειάζεται να ξέρει να μπαίνει σε διαλογιστική διαδικασία, να , να κατέχει τεχνικές γνώσεις των σημείων διέγερσης του ποδιού, να αναπτύσσει τις ανθρώπινες αξίες , να αποκτήσει συνείδηση των αισθήσεων και αντιλήψεων του και εμπλουτισμένος με όλα αυτά να ζει την αίσθηση του Ιερού. Ο μαθητευόμενος θεραπευτής κάνει ένα θαυμάσιο ταξίδι μέσα στον εαυτό του. Ανακαλύπτει μια καινούργια σχέση με τα Σύνολο και έτσι του φανερώνετε ένα καινούργιο νόημα του βίου.
Η εκπαίδευση του Sat Guru Charan είναι αρκετά πολύπλευρη. Μπορεί κανείς να τη διαλέξει είτε για να ασκήσει αυτή τη θεραπευτική τέχνη είτε για το δικό του όφελος. Γιατί πολλά από τα θέματα της έχουν την έμφαση στη αυτογνωσία και υπαρξιακή αντίληψη, όπως
-Τεχνικές εκμάθησης του διαλογισμού και ενατένισης
-Ανάπτυξη και αναζωογόνησης της ευαισθησίας. Αυτοπαρατήρηση
-Σχέση ανάμεσα στο περπάτημα, στάση του σώματος, στο συναίσθημα , στη ψυχολογία
-Μορφολογία του ποδιού. Θεραπευτική ανάγνωση των χαρακτηριστικών του ποδιού
-Γνώσεις ανατομίας Γιογκα , Τσάκρας και Νάντι στη πατούσα
-Κάρμα και Ντάρμα, σχέση τους με την σπονδυλική στήλη
-Χρήση λαδιών και αιθέριων ελαίων.
-Εφαρμογές κρυσταλλοθεραπείας

Ο μαθητευόμενος μπαίνει σε μια πορεία προσωπικής μεταμόρφωσης και ωρίμανσης η οποία θα τον οδηγήσει στην νέα Πραγματικότητα που θα του δώσει σταθερότητα και γαλήνη που θα του επιτρέψουν να πλησιάζει τον άλλο άτομο ως θεραπευτής. Αυτός είναι βασικός σκοπός της εκπαίδευσης του Sat Guru Charan.

Guru σημαίνει από το σκοτάδι (GU) στο φως (RU) και αναφέρετε στην πορεία της συνείδησης το ασκούμενου. Αυτή η πορεία πραγματοποιείται σταδιακά μέσω του διαλογισμού, της αφομοιώσεις θεωρητικών γνώσεων, όπως και μέσω της σχέσης με τον δάσκαλο και με τους δέκτες της θεραπείας.

Sat σημαίνει αλήθεια και αναφέρετε στο Guru, είναι το βασικό του στοιχείο, που μας κάνει να προχωράμε στο μονοπάτι της αλήθειας . Sat Guru είναι το Σύνολο, η Ένωση, το Όλον. Για να το αντιληφθείς είναι αναγκαίο να ανοίξεις το μυαλό, την οπτική σου. Αυτό είναι δύσκολο, γιατί για να ανοίξεις το νου σου και να το συνδέσεις με μια ευρύτερη όψη της ύπαρξης, χρειάζεται να αντιμετωπίσεις τους περιορισμούς που σου βάζουν ο ίδιος ο νους και οι συνθήκες που έχουν μια αντικειμενική δυσκολία.
Charan είναι όρος που μας δείχνει ποιες ποιότητες χρειάζεται να αναπτύξει ένας άνθρωπος που θέλει να βγει από τη μιζέρια ενός επαναληπτικού νου, για να αποκτήσει έναν νου καθαρό, ήρεμο και δημιουργικό. Charan είναι η κίνηση «φέρνω τα χέρια μου προς τα πόδια ενός άλλου ανθρώπου». Την ώρα που το κάνουμε ανακαλύπτουμε μέσα μας μια ταπεινοσύνη, μια συμπόνια, οι οποίες είναι η προϋπόθεση για την πράξη αυτή και μας αποκαλύπτουν μια διαφορετική όψη της Ύπαρξης . Οποίος κάνει αυτή τη κίνηση αναζωογονείται στο πνεύμα, στο σώμα και στο νου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου